بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش نشست تجربیات پژوهشی با آیت الله طبسی
خوش آمدگویی معاونت پژوهش حجت الاسلام و المسلمین رضائی
استاد رضائی در آغاز جلسه، گزارشی جامع از مرکز آموزش عالی ائمه اطهار علیهمالسلام ارائه دادند و گفتند: این مرکز در سه حوزه دانشی شامل تفسیر، کلام و تاریخ فعالیت میکند و رویکردی پژوهشمحور دارد که بر تولید و توسعه دانش متمرکز است. با تأکید بر این اصول، این مرکز سعی دارد به تعمیق فهم و گسترش دانش در این زمینهها بپردازد.
استاد رضائی در پایان به معرفی استاد طبسی پرداختند و درباره آثار علمی و پژوهشی ایشان صحبت کردند و تأکید کردند این آثار نشاندهنده عمق دانش و تجربه استاد طبسی در حوزههای مذکور است و میتواند به عنوان مرجع مهمی برای محققان و دانشجویان مورد استفاده قرار گیرد.
سخنرانی آیت الله طبسی
آیت الله طبسی در سخنرانی خود به بیان تجربیات ارزشمند پژوهشی خود پرداختند. ایشان با شور و اشتیاقی وصفناپذیر از علاقه و تعهد خود به علم و دانش سخن گفتند و به این نکته اشاره کردند که پژوهش و مطالعه عمیق بخشی جداییناپذیر از زندگی روزمره او بوده است. آیت الله طبسی توضیح دادند که سالها است ساعتهای زیادی از روز خود را به مطالعه اختصاص میدهند و گاهی این امر به قدری مفرح و جذاب بوده که تا پاسی از شب و حتی تا اذان صبح نیز ادامه یافته است.
ایشان در ادامه به یکی از موضوعات حساس و پراهمیت اشاره کردند: ظلم و ستمی که در طول تاریخ بر اهلبیت علیهمالسلام رفته است. آیت الله طبسی با تأکید بر ضرورت معرفی صحیح اهلبیت، از طلاب خواستند تا در معرفی این الگوهای بزرگ دینی به جامعه بکوشند. ایشان با اشاره به حساسیت موضوع، طلاب را به دقت در بیان و نوشتارشان توصیه کردند تا آنچه که بیان میکنند یا مینویسند منجر به تضعیف جایگاه اهلبیت نشود و به ترویج آموزههای آنان کمک کند.
سپس، ایشان به روشهای نگارشهای آغازین و اهمیت مطالعه و پرخوانی پرداختند. آیت الله طبسی تأکید کردند که برای رسیدن به عمق دانش و دستیابی به توانایی پژوهشگری، لازم است که طلاب با علاقه و پشتکار به مطالعه بپردازند. در پایان این نشست، ایشان با حوصله و دقت به سؤالات متعدد طلاب پاسخ دادند و فضای پویایی از گفتگو و تبادل نظر را ایجاد کردند که نشان از پذیرش و احترام دوطرفه میان استاد و طلاب بود.